moto-360-watch

Последният слух около Moto 360 гласи, че устройството ще има OLED дисплей и стъкло, изработено от сапфир. Moto 360 ще е първият умен часовник, който ще използва Android Wear, новата версия на операционната система на Google, предназначена за „носими“ устройства с малки размери. Motorola обявиха своя проект за умен часовник преди няколко дни, но освен видео и няколко изображения, не предоставиха точни хардуерни характеристики.

Слуховете всъщност звучат правдоподобно. Технологията OLED би позволила на дисплея или част от него да бъде винаги „видима“, като по този начин потребителите ще могат да видят чакащи нотификации или просто да разберат колко е часа, без да трябва да натискат бутон или да клатят ръката си, по подобие на други умни часовници с цветни дисплеи. Motorola вече представиха подобно решение с Dynamic Notifications в Moto X, който използва именно OLED дисплей.

Стъклото от сапфир пък е стандартно за часовниците от по-висок клас, поради неговата устойчивост на надрасквания. Apple използват сапфир в изработката на камерата и home бутона в своя iPhone 5S и е напълно възможно и Moto 360 да използва ценния минерал.

Друг слух, който се откроява от многото спекулации и има реални шансове да стане реалност е, че устройството ще използва безжично зареждане. Имайки предвид, че на снимките и видеото на Moto 360 няма видим порт за зареждане, това е напълно възможно.