Българските потребители, за които смарт часовниците стават все по-привлекателен аксесоар, вече ще имат възможност да се сдобият и с атрактивното устройството на Motorola в този сегмент – Moto 360. VIVACOM ще предлага лимитирани количества от модела в избрани магазини в търговската си мрежа още този уикенд. Умният часовник работи с операционна система Android и може да се синхронизира с всички модели смартфони с версия на 4.3 на Android или по-висока от нея.

ВИЖ ОЩЕ: Мтел е амбицирана да подобри мрежата си

Moto 360 се отличава с качествена изработка и елегантен дизайн, който следва  класическата форма на ръчен часовник. Кръглият дизайн е удобен за носене и предоставя максимално зрително поле за информацията, която потребителят иска да види на китката си. Практичният LCD дисплей е с диаметър 1,56 инча, корпус от неръждаема стомана и удобна кожена каишка. Циферблатът е защитен от надрасквания с покритието Gorilla® Glass.

Смарт часовникът цели да улесни максимално ежедневието на своя притежател, чрез редица вградени приложения. Според това къде се намира и какво прави потребителят, Moto 360 показва най-важната за него информация като времето, разписание на полети, пътния трафик и всичко, задвижвано от Android Wear™. Смарт часовникът се грижи и за здравословното състояние, като следи сърдечната дейност и физическа активност и дава дневни и седмични референтни показатели.

Moto 360 може да бъде управляван и чрез гласов контрол, което прави употребата му изключително лесна, дори когато ръцете на притежателя му са ангажирани с нещо. Чрез гласовите команди като „ОК GOOGLE” могат бързо да бъдат изпращани текстове, да се създават напомняния или дори да се проверяват посоки и маршрути.  Потребителят може да рaзчита на своя „умен“ помощник от сутрин до вечер, благодарение на стабилната батерия, която издържа по цял ден.

Смарт устройството ще бъде налично в избрани магазини на VIVACOM още този уикенд и ще се предлага на най-атрактивна цена от 14,90 лв. на месец при сключване на нов или подновяване на съществуващ договор за плана Maxicall XXL за 2 години.