Учените правят какви ли не интересни проучвания, включващи изкуствен интелект. Явно вече автоматичното генериране на трейлъри е едно от тези неща. Видеото по-горе е първият официален трейлър за филма на 20th Century Fox „Morgan“, който е създаден изцяло от изкуствения интелект на суперкомпютъра Watson, собственост на IBM Research. Освен това то е и първият в света филмов трейлър изцяло генериран от изкуствен интелект.

Студиото 20th Century Fox всъщност сами са пожелали трейлъра за „Morgan“ да бъде създаден от суперкомпютъра. Отчасти желанието им е вдъхновено от историята във филма — главен герой е изкуствено създаден човек (изкуствен интелект).

За да постигнат желания резултат, от IBM първо да пуснали на Watson 100 различни хорър трейлъра, за да може той да разбере как са изградени те и кои са важните моменти в един трейлър. След това на изкуствения интелект е бил пуснат целия филм „Morgan“, за да отбележи той моментите на екшън и съспенс. Накрая той сам е избрал кадрите, които са станали част от клипа и ги е подредил. Човешка намеса се е наложила само при сглабянето на аудиото.

Е, какво ще кажете? Как са се справили Watson и учените от IBM Research? След трейлъра гледайте и кракто интервю с няколко от инженерите на компанията за повече информация.

1 коментар

Comments are closed.