windows phone 8

След като Microsoft обяви своето решение за предоставяне на Windows Phone 7.8 на потребителите с Windows Phone 7, вместо с пълен Windows Phone 8 ъпгрейд, компанията разкри и датите, до които операционните системи ще се поддържат.

При стартирането на Windows Phone 8 компанията пусна съобщение, в което обещаваше 18 месеца поддръжка след стартирането на новите устройства. Наскоро Microsoft обяви и датите, до които това ще се случва. За потребителите на Windows Phone 8 е сигурно, че ще получат ъпдейти до 8-ми юли 2014 г., а тези с Windows Phone 7.8 – до 9-ти септември 2014г.

Компанията обаче не обещава актуализация за всяко устройство, защото предупреждава, че те са контролирани от различни оператори, региони и хардуерни възможности. Също така не се споменава и дали за сегашните клиенти ще има налична актуализация на следващата голяма версия на Windows Phone.

Решението на Microsoft да не осигурява обновления на Windows Phone 8 за вече налични устройства получи доста бурна ответна реакция. Въпреки несигурността от страна на компанията, ако налице има по-голямо подобрение на ядрото, устройствата с Windows Phone 8 може да бъдат напълно готови за следващата основна версия. Независимо от това дали телефоните ще получат бъдещ ъпгрейд на OS, те ще бъдат контролирани от производителите.

По-рано Microsoft разкри, че Windows Phone, с кодовоте име Blue, се очаква да бъде пуснат на пазара през ваканционния сезон. Дотогава софтуерният производител ще пусне малки промени, на най-новия ъпдейт“Portico“ , към който ще бъдат добавени поправки и настройки, които ще са част от 18-месечната поддръжка на Microsoft.

 

Източник и изображение: The Verge