IMAGE-01_ExcelHero_iPad_Slvr

Microsoft обявиха официалните версии на своите най-популярни офис приложения Word, Excel и PowerPoint за Apple iPad. Приложенията вече са налични в App Store и могат да бъдат свалени напълно безплатно.

След месеци на слухове и спекулации, Джулия Уайт, генералния директор на Microsoft Office, обяви новите приложения на прес събитие на компанията в Сан Франциско. Word, Excel и PowerPoint позволяват преглеждане на документи, създадени със софтуера на Microsoft, както и провеждане на презентации. За редактиране или създаване на нови документи обаче, потребителите трябва да имат абонамент към Office 365, чиито цени започват от 6.99$ на месец или 69.99$ на година.

00officeipadopenersmall-v1-620x465

Новите приложения са създадени специално за iPad и имат голяма част от функциите, познати от техните Windows версии. Подобно на последните версии на офис приложенията на Microsoft, лентата с инструменти присъства, като всички функции и бутони са оптимизирани за тъчскрийн. Например, Word за iPad позволява създаването на пълноценни документи и сложни текстови оформления. Версията на Excel за iPad може да създава всичките видове таблици и графики, а специално за приложението от Microsoft са създали нова клавиатура, която улеснява работата с цифри и формули. PowerPoint за iPad също носи уникални функции като позволява създаването на бележки или рисунки директно върху течаща презентация.

0327-nadella-office-apps-970-630x420

И трите приложения могат да работят с локално запазени документи или файлове съхранени в облачната услуга на Microsoft – OneDrive. Новият изпълнителен директор на Microsoft Сатия Надела обяви, че Office за iPad е част от глобалната визия на компанията за развитието на софтуера и има същото ниво на качество като версиите на Office за други платформи.