Microsoft стартира предварителните поръчки за първите си Mixed Reality комплекти от Acer и HP. Джаджитеще стуват 299 долара (за тази от Acer) и 329 долара (за тази от HP, съответно). Важно е да се подчертае, че това са комплекти за разработчици. Макар предварителни поръчки вече да могат да се направят през сайта на Microsoft, самите продажби ще стартират по някое време през лятото. Още нямаме точна дата за това.

Очаква се Microsoft да пуснат първите очила за виртуална реалност за потребители към края на този година — по време на представянето на Build вчера, като премиерна дата се споменаха коледните празници.

Acer, HP, Dell и Lenovo представиха прототипи на своите Mixed Realty комплекти в партньорство с Microsoft още по време на CES тази година, но онези устройства не бяха работещи и не можеха да бъдат тествани. За разлика от тях, представените вчеря бяха напълно функционални и посетителите на Build имаха възможност да ги пробват.

Плюсовете на Mixed Reality (което не включва добавена реалност въпреки името) са, че устройствата разчитат на вградени сензори за следене на движенията, така че не са необходими никакви външни камери и маркери. Освен това още по-лесното им ползване е благоприятствано от поддръжката на Windows 10 машини с много по-ниски характеристики, за разлика от минималните изисквания на Oculus Rift и HTC Vive например.