Компанията Microsoft доста пестеше детайли за цената на Surface таблетите при представянето им. Днес изпълнителният директор Steve Ballmer сподели пред Seattle Times, че устройството ще бъде на цена горе-долу колкото цената на iPad, защото това е основният му конкурент. Той поясни, че Surface таблетът не е създаден за да се състезава с нискобюджетните Nexus 7 и Kindle Fire таблети.

Ballmer коментира, че Microsoft Surface ще бъде в ценовия диапазон от 300 до 700-800$, в зависимост от това дали потребителят иска Windows 8 или Windows 8 Pro. Той добави, че компанията няма намерение да създава 7-инчова версия на Surface, защото иска потребителите да гледат на таблетите на Microsoft като на професионални устройства, които могат да се използват за работа, както и за разглеждане на мултимедийно съдържание.

„Ако кажете на някого, че трябва да използва един от онези 7-инчови таблети, и попитате дали ще използва Kindle Fire за написване на домашното си, той ще се съгласи ли?“, попита Ballmer реторично. „Отговорът е „НЕ“. Той просто не е достатъчно добър продукт. Това не означава, че не можете да четете книги на него, разбира се“, той допълни.