windowsphoneapps

Microsoft иска потребители на Android, и то ги иска наистина много. И така, с надеждата те да се насочат към Windows Phone, компанията ще апелира към тях директно от тяхното Android устройство. За тази цел Microsoft ще пусне приложение, което се нарича  “Switch to Windows Phone.”

Според слуховете, то ще бъде пуснато следващата седмица и ще насочва потребителите към Windows Phone версиите на андроидските апликации, които те използват, и подобни алтернативи, когато те не разполагат с такива. Microsoft ще прави това, използвайки Quixey. Това е инструмент за търсене на приложения. Компанията същео така ще използва SkyDrive, който ще съхранява списъка с апликации на потребителя. Чрез WinPho ще бъдат показвани предлагани съвпадения с реалния списък на Windows Phone Store.

Според първоначалния план приложението трябваше вече да бъде пуснато,  но определени забавяния довели до стартирането му следващата седмица, казва представител на Quixey. Що се отнася до iOS, той заяви, че нямат  планове за пускането за епълската операционна система. Явно Microsoft е осъзнала, че шансовете за одобрение на подобно приложение от страна на Apple са нулеви.

Може да се каже, че това е доста смел ход  от страна на Microsoft, но в крайна сметка тя никога не е била от срамежливите конкуренти, особено когато става въпрос за Android. Не трябва да забравяме за декемврийската #DroidRage кампания в Twitter или скорошния удар по Galaxy S III. Какво ли още може да очакваме?