media-center.0

Microsoft спря активната разработка на Windows Media Center още през 2009 г., въпреки че предостави ъпгрейд с немодифициана версия за Windows 8. Сега софтуерният гигант смята изцяло да премахне Media Center в Windows 10, което означава, че всички компютри, ъпдейтнати от Windows 7 или 8, ще изгубят тази функция. Информация беше потвърдена от Microsoft в скорошно интервю за ZDNet.

Този ход не е изненадващ. Windows Media Center беше представена през 2001 г. като отделна Windows XP версия. Идеята беше да върви на цял екран като медия плеър и да поддържа телевизионни канали от ТВ тунери. Много производители на персонални компютри създадоха модели специално за Media Center, но услугата така и не се наложи и Microsoft спря да я разработва. Windows Media Center се характеризираше с използването на зелен бутон за достъп до интерфейса от дистанционното устройство.

Microsoft сега се фокусира върху Xbox One, като конзолата вече има редица нови развлекателни приложения. Феновете на Windows Media Center ще трябва да останат с Windows 8.1, ако искат да продължат да я използват, освен ако някой не успее неофициално да я портне за Windows 10.

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS