Microsoft lumia

Microsoft променя стратегията за бизнеса за смартфони и това ясно се видя, след като беше обявено, че ще се съкратят 7800 работни места, основно от подразделението за мобилни устройства. Сатя Надела, главният изпълнителен директор на софтуерния гигант, също така заяви, че портфолиото на компанията вече ще включва само три типа устройства – бизнес, стойностни телефони и флагмани.

Изглежда Microsoft планира сериозно намаляване на продуктите в портфолиото. Производителят иска да пуска „един или два моделя годишно“ във всяка от горепосочените катеории, съобщава Bloomberg, цитирайки анонимен източник. Това означава, че в бъдеще на пазара ще излизат максимум 6 Lumia устройства, което в крайна сметка може да се окаже по-добър ход за компанията.

До момента (за 2015 г.) Microsoft е обявила 6 телефона- Lumia 435, Lumia 532, Lumia 640, Lumia 640 XL, Lumia 430 и Lumia 540 Dual. Това, разбира се, не означава, че нови модели няма да бъдат представени до края на годината, особено като се има предвид, че тазгодишните предложения нямат хай-енд спецификации.

Феновете на Lumia сериата от доста време чакат флагман и е време Mictosoft да им даде такъв след пускането на Windows 10. Windows 10 Mobile ще е налична през септември. Остава само да почакаме до есента, за да разберем повече подробности за плановете на Microsoft.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS