microsoft

Microsoft днес обяви приходите за четвъртото тримесечие на фискалната 2015 г., през което компанията е отчела загуби на стойност 2.1 млрд. долара, основно заради отписването на сделката с Nokia. Другите подразделения на компанията обаче са реализирали печалба в размер на 6.4 млрд. от 22.2 млрд. приходи.

Microsoft отбелязва, че приходите от различните производители с Windows са паднали с 22%, което се дължи на спирането на поддръжката на Windows XP. Приходите от линията Surface за сметка на това са скочили със 117% до 888 милиона, основно заради силните продажби на Surface Pro 3 и Surface 3.

При бизнеса със смартфони също има положителен резултат, като там скокът е с 10%, или продадени 8.4 милиона бройки, но ниските цени на моделите са причината печалбата да падне с 68%. Подразделението, отговарящо за Xbox, също отчита завишение на продажбите с 30% до 1.4 милиона конзоли за това тримесечие.

Microsoft също така съобщава, че абонатите на Office 365 са се увеличили до 15 милиона, което е с 3 милиона повече в сравнение с предходното тримесечие. Маржовете са с 26% отгоре.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS