surface-pro-2-press-image

Въпреки че повечето спецификации ги знаехме от многото течове на информация, Microsoft показа късно снощи таблета Surface Pro 2, както и неговият брат Surface 2. Surface Pro 2 пристига с Windows 8.1, Haswell-базиран Core i5 процесор, 4 или 8 GB RAM, по-голяма батерия и подобрена стойка.

Новият Surface Pro 2 има HD дисплей, подобен на оригиналния, но с подобрено цветопредаване. Добавен е и Dolby звук. Според Microsoft оригиналният Surface Pro е бил с 94% по-бърз от лаптопите на пазара, но Pro 2 ще е с 20% по-бърз от Pro – „изключително бърз“.

Новата стойка позволява таблетът да се обръща на много страни – нещо, което не беше възможно при оригиналния Surface Pro. Компанията се похвали, че батерията в обновения таблет ще издържа със 75% повече. Новата Power Cover клавиатура също ще удължи вече дългия живот на батерията. В комплект с Power Cover, Surface Pro 2 ще има 2.5 по-дълъг живот на батерията, в сравнение с оригиналния Pro.

microsoft cover

Microsoft обяви и новата Surface докинг станция за Surface Pro 2. Тя има 4 USB порта, Mini DisplayPort, Ethernet порт, аудио in и аудио out. Тя поддържа и външни дисплеи с резолюция до 3840 на 2160 пиксела. Новите аксесоари включват и Type Cover 2, която е точно 1 мм по-тънка от предишната клавиатура. Type Cover 2 ще излезе на пазара през следващата година. Surface Pro 2 и Surface 2 ще пристигнат с „най-доброто от Skype“, предлагайки безплатни интернационални разговори през първата година.

Съществуват четири конфигурации на Surface Pro 2: 64 или 128 GB памет с 4 GB RAM и 256 или 512 GB памет с 8 GB RAM. Предварителните поръчки стартират от днес. Цените на таблета стартират от 899 долара, а той ще е достъпен за покупка от 22 октомври.