Lumia-535-hero1-jpg

Microsoft официално представи Lumia 535. Смартфонът не е много по-различен от това, което Nokia представяше, но е първата Lumia с логото на Microsoft.

Lumia 535 е смартфон от нисък клас, като това е стратегия при борбата за по-глям пазарен дял. Той е с 5-инчов qHD дисплей (960 х 540), четириядрен процесор с тактова честота от 1.2GHz и 1GB оперативна памет, което е увеличение в сравнение с 512MB, които сме виждали при другите бюджетни телефони от серията. Това е добра стъпка, тъй като много от Windows Phone игрите изискват повече RAM.

lumia 535

Предната камера е 5 мегапиксела с широкоъгълен обектив. Microsoft ще привлича потенциалните купувачи с това, което тя нарича „5х5х5“ – това са пет интегрирани услуги на Microsoft – Skype, Office, OneDrive, Cortana, и OneNote. Не можем да приемем това като уникално предложение, особено като се има предвид, че iOS и Android версиите на тези приложения са доста по-добри, отколко за WP.

По всичко изглежда, че в момента Microsoft се фокусира върху устройствата от по-нисък клас. Компанията няма флагман, който да се бори с останалите гиганти на пазара, като iPhone 6, Nexus 6 и много други. Може би единственото най-интересно нещо около новата Lumia 535 е цената. Тя ще се предлага в два варианта – такъв с една SIM карта и втори, който поддържа 2. Цената ще бъде около 110 евро (130 долара). Това е увеличение в сравнение с Lumia 530, която се предлагаше за 114 долара, но за по-високата сума, която потребителите ще заплатят, ще получат по-голям дисплей и по-добри характеристики.

Първоначално Microsoft Lumia 535 ще се предлага в азиатските пазари, като през следващите месеца ще започнат продажбите в Русия и Блиазкия Изток.