windows

Microsoft ще върне класическото старт меню в бъдещ ъпдейт за Windows 8.1. Менюто дойде с вече познати функции, като също така ще може да показва Live Tiles.

По време на Microsoft Build 2014 компанията обяви много нови функции и подобрения, като отдели едва няколко секунди върху новото старт меню. Въпреки това появата на изображението беше посрещната с бурни овации от страна на публиката. Старт менюто се превърна в символ на операционната система след появата си в Windows 95 и премахването му в Windows 8 бе прието доста негативно.

Старт менюто в предстоящия ъпдейт ще съдържа добре познатата функционалност от предишни версии на Windows. Чрез него ще могат да се стартират програми, подредени в йерархична структура, да се търси в локалните файлове и да се достъпват системните настройки. Новото меню ще може да показва избрани Live Tiles, които до сега нямаха място в desktop частта на операционната система.

Все още не е ясно кога ъпдейтът ще бъде пуснат, както и дали ще има и други изненади. Ясно е, че Microsoft все още не е готова с новото обновление за Windows, но съдейки по реакцията на публиката, работата й е в правилна посока.