Въпреки, че първият Microsoft Surface таблет предстои да излезе на пазара на 26 октомври от компанията вече работят по следващия.

Наскоро от Microsoft са публикували 13 обяви за работа на сайта си, като кандидатите ще се борят за място в екипа на Surface. От компанията явно не се влияят от коментарите на критиците, които определиха желанието на Microsoft да създаде свой собствен хардуер като нещо временно. Разбира се, Surface таблетите тепърва  ще се доказват на пазара, където ще срещнат доста голяма конкуренция в лицето на вече утвърдения iPad и по-достъпните от към цена Android устройства. От Microsoft засега крият цената на устройствата, но слухове твърдят, че таблетите ще се продават за около 1000 долара.

Остава ни само да чакаме развръзката на вече доста оспорваната битка на пазара на таблети. Ще успеят ли от Microsoft да се преборят с голямата си конкуренция или пускането на Surface ще се окаже просто неуспешен опит за детрониране на Apple и Android устройствата от първото място в класацията на потребителите?

Сподели
Предишна страницаSony Xperia Go на българския пазар от VIVACOM
Следваща страницаОпасни нови тарифни планове на М-тел и Глобул
Силвия Янчева е технологичен журналист и редактор на Smart News. Работила е в дирекция на МВнР и била е част от екипа на първата демократична онлайн медия Policymic. Като най-голяма своя страст определя спорта, който е неизменна част от ежедневието й от години насам. Интересува се и от политика, Психология, PR, Фотография, и социални мрежи. За контакти: yancheva@smartnews.bg