meta-smartwatch
Image Credit: The Verge

MetaWatch представи новата си луксозна линия умни часовници, която носи името Meta. Тя е създадена от дизайнера Frank Nuovo, който преди работеше за Nokia и Vertu.

Meta са с високо качество на изработка, като за тях са използвани премиум метали и кожени каишки. Nouvo казва, че новите часовници стоят по-добре на китката и са много по-удобни за носене в сравнение с тези на другите дизайнери. Линията ще предлага разнообразие от цветове и дазайн. Една от най-големите промени, направена за Meta, са новите дисплеи, които са с по-висока резолюция e-pepper екран, подобен на този, използван от Pebble. Това ще направи четенето при по-осветена среда много по-лесно.

Все още няма информация относно софтуера на умните часовници. Компанията казва, че e фокусирана върху предоставянето на опростена информация, която позволява на потребителите да се фокусират върху случващото се около тях, отколкото върху техните телефони. Това означава да не очакваме новата линия да включва гласов контрол, камери или други подобни функции.

MetaWatch казва, че новите часовници ще бъдат пуснати на пазара тази пролет и ще се предлагат от Best Buy и други търговци. Все още няма обявена цена.