На автомобилното шоу в Женева, което тече в момента, Mercedes представиха най-новата си концепция, наречена Mercedes AMG GT. Противно на повечето такива коли, които биват представяни като “концепции”, германците обещават тази да се превърне в реален автомобил след някоя и друга година. Но какво ѝ е толкова невероятното, та я представяме по този начин?

Първо, AMG GT е хибрид — с четири-литров V8 двигател и мощен електрически мотор, общата възможност на колата достига 805 конски сили. Може да се шофира само в режим електрически автомобил, или пък да използвате и двигателя с вътрешно горене за още по-висока скорост. По този начин ускорението от 0 до 100 км/ч е под три секунди.

Разбира се, за максимална ефикасност, батерията се зарежа докато шофирате на двигател, или докато спирате. Всички тези идеи и технологии Mercedes са заели от Mercedes-AMG болидите си във Formula One.

Все още не са разяснени техническите спецификации на концепцията, включително и колко километра биха могли да се изминат с едно зареждане на батерията в режим на електрически автомобил. Но тъй като Mercedes обещават някой ден това да е истинска кола, явно след време ще разберем. А до тогава — порадвайте се на официални снимки на жестокото возило.