Тези от вас, които готвят, знаят колко е досадно, когато правите няколко неща в кухнята, разсейвате се и изпускате някоя манджа, прегаряйки я. Или пък просто не сготвите добре нещо и то остане полу-сурово, защото не сте определили добре температурата. Да, това трудно може да се случи във фурната, но какво остава за готвенето на котлон?

За тази цел има Meld. Създателите на умния кухненски помощник стартираха Kickstarter кампания за изработката му вчера и вече почти удвоиха приходите от нея. Питате защо – може би,  защото хората наистина се нуждаят от нещо такова, независимо дали са професионални готвачи, добри домакини или просто любители на хубавата домашно приготвена кухня. С цената си от 149 долара бие всички конкуренти, които вършат подобна работа. Нека ви разкажа какво е и за какво точно служи Meld.

Джаджата има общо три компонента – умен ключ за котлон, термометър и приложение (налично както за Android, така и за iOS). Ключът може да бъде поставен на мястото на всеки един обикновен такъв на вече притежавания от вас котлон. Той може да е газов или пък електрически. Когато поставите тенджера с някакво приготвящо се ястие на котлона, поставяте в нея и термометъра. Той е свързан с приложението и ключа, като така следи температурата – ако тя е прекалено висока, ключът сам се завърта и намалява силата на котлона. Приложението съдържа безброй рецепти, за които ключът е пригоден, а можете и вие да зададете температури за своите ястия, ако те не присъстват там.

Както казах, сумата в Kickstarter вече е почти двойно над 50-те хиляди долара, от които създателите се нуждаят, за да произведат Meld. Не пречи да погледнете за какво става дума, както и да изгледате видео представянето по-долу, ако ви е интересно.

« MELD – Kickstarter »

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS