MX4-Ubuntu-Edition

Всички очакваме с нетърпение да видим Meizu MX4 с операционната система Ubuntu. Настолната Gnu/Linux дистрибуция е една от най-известните представители на успешна политика в сферата на развитието на софтуера с отворен код. Ubuntu представи и една от най-смелите и добре обмислени идеи за конвергенция – използването на една операционна система, която да работи добре и да се адаптира към различните видове устройства.

Meizu е един от първите производители, които започнаха разработката на смартфони с Ubuntu, а днес очакваме да започне системата за поръчка на MX4 Ubuntu Edition. Смартфонът работи с последната стабилна версия на Ubuntu и има екран с диагонал от 5.4-инча, с резолюция от 1920 x 1152 пиксела. В телефона се намира 8-ядрен процесор с честота от 2.2 GHz и 2GB RAM памет. Камерите са две – основната е с резолюция от 20.7 мегапиксела, а предната – 2 мегапиксела. Капацитетът на батерията е 3100 mAh, което би трябвало да осигури автономна работа от поне няколко дни при тези характеристики. Недостатък е единствено невъзможността да се разшири паметта на телефона, която е едва 16 GB.

Интересното при представянето на смартфона е, че покупката ще е възможна единствено чрез покана. На специално създадена страница, Meizu ще дадат възможност на всеки да я „открие“ в интерактивна анимация. Неофициални източници посочват, че поради ограниченото производство ще се издават само по няколкостотин покани на ден.
Причината това да се случва е все още ранната разработка на Ubuntu като мобилна операционна система. Все още Canonical я предоставят на разработчици, които да създадат приложения, годни за нея.

Meizu MX4 няма да поддържа възможността за конвергиране в настолна версия. Устройството ще се предлага на цена от 299 евро и няма да може да се купи извън Европейския съюз. Очакваме MX4 в два цвята – бяло със посребрени части и златно. Ако искате да пробвате късмета и уменията си, за да намерите и вашата покана за покупка на смартфона, посетете официалната страница на играта.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS