Всички вече знаем, че Marvel подготвя голямо събитие в своята вселена, което като история ще обхване както комиксите, така и филмите. Става въпрос за така наречените Secret Wars, по време на които супергероите ще се изправят едни срещу други и по този начин ще променят света и себе си коренно. От цялата тази какафония ще се появят нови супергерои и нови екипи. По този начин Marvel има идея да прекъсне и досегашната история в филмовата си сага, за да може да започне нова, с вероятно други актьори.

Виж още: В Индия ще правят свой Game of Thrones сериал

А щом актьорите ще са различни, то и супергероите също трябва да са. Точно затова и от издателството пуснаха официално обложката на най-новия си комикс, който скоро ще тръгне в продажба. Той се казва „All-New, All-Different Avengers“, или „Новите, различни Отмъстители“. Както се вижда, екипът им е тотално променен, но без да е по-малко интересен. Обаче кой кой е на тази снимка? Нека да разгледаме.

Долу в центъра виждеме Ultimate Spider-Man. Да, тук не става въпрос за познатия досега Човек-паяк. Това е съвсем друг герой, под чиято маска се крие Майълс Моралес. Той застава на мястото на Питър Паркър и явно ще бъде част от Отмъстителите. Още не се знае дали ще го видим във филмовата вселена.

Отляво е Ms Marvel, която ще бъде на мястото на Mr Marvel. Все още те не са се появявали във филмите, но би било интересно да ги видим. Тук тайната самоличност на Ms Marvel е Камала Кан – американка от пакистански произход, първата жена мюсюлманка, която да застане начело на американски комикс.

Вдясно виждаме Nova. Този супергерой може да лети, има суперсила и разни други интересни умения, които му помагат да лети из галактиката. Да, както бихте могли да си помислите, отначало той е част от Nova Corp, които видяхме във филма „Пазителите на Галактиката“ (Guardians of the Galaxy).

Над Spider-Man е Captain America, който както виждате е малко по-различен. След Стив Роджърс, щитът поема Сам Уилсън, който от втория филм за Капитан Америка ви е познат като Falcon (в ролята Антъни Макий).  Дали Макий ще влезе в ролята на Капитана не се знае, защото остава още един филм от трилогията – Captain America: Civil War (2016).

Вдясно от него е The Vision, с който ще се запознаем след около месец в новия филм „Отмъстителите 2“ (Avengers: Age of Ultron). Това е супергерой-робот с различни суперсили, който има акцента на достолепен английски лорд.

Най-отгоре се вижда Thor, който както се разбра преди време, вече ще бъде жена. Комикси с нея започнаха да се продават и, освен всичко останало, имат 30% повече печалби от тези с мъжа, държащ чука.

Нарочно оставих фигурата горе вляво за най-накрая. Това очевидно е Iron Man, но кой се крие вътре? Дали това е Тони Старк, или някой друг, поел по неговите стъпки? Ще трябва да почакаме, за да разберем. Ако филмовата вселена се развие по подобен на този начин, а това най-вероятно ще стане така, защото от Marvel казват, че цялото събитие Secret Wars ще обхване всички вселени, ще стане доста интересно.