dropbox_and_mailbox_large

Популярното приложение за управление на имейли Mailbox е купено от компанията за облачно съхранение и споделяне на файлове Dropbox. Условията, при които е извършена продажбата все още не са оповестени. The Wall Street Journal съобщава, че компаниите планират да разширят двете платформи, но е сигурно, че Mailbox ще си остане самостоятелна апликация.

По думите на изпълнителния директор на Dropbox Дрю Хюстън с течение на времето обаче Dropbox ще започне да използва технологията на  Mailbox, за да подобри функциите си като прикачени файлове към имейл. Именно от тук е тръгнала и самата сделка, след като преди няколко месеца двете компании започнали да обсъждат тази функция.

Той добави още, че двете компании си поделят постиженията по това да направят живота на хората по-лесен. „ Решихме, че можем да помогнем на Mailbox до достигне по-бързо до много по-различна публика“, казва още той.

Към семейството на Dropbox ще се присъединят и 13-те служители на Mailbox като те ще продължат своята работа по приложението. Към днешна дата апликацията доставя 60 милиона съобщения на ден и регистрира 1.3 милиона резервации за безплатното си обслужване.