Снимка: LXORY

Не много известната компания LXORY изкара на пазара първото безжично зарядно, поддържащо Lightning порта на Apple. Разбира се, то поддържа Qi стандарта, който Купертино приеха с представянето на първите iPhone модели с възможност за безжично зареждане — iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X.

Зарядното се нарича LXORY Dual Wireless Charging Pad и струва около 28 долара. Както казахме, това е първият безжичен пад, който поддържа вход за зареждане тип Lightning, но това не е всичко.

На първо място, имате избор по какъв начин LXORY ще получава енергия от мрежата. Това може да стане както чрез Lightning порта, така и през micro USB, или дори USB Type-C. Комплектът включва USB-C кабел, но ако желаете да ползвате някой от другите входове, ви е нужен собствен кабел.

Снимка: LXORY

Друго предимство на подложката е, че дава възможността два телефона да бъдат зареждани безжично едновременно (все пак името на модела е Dual Wireless Charging Pad). Освен това, LXORY има и USB-A изход ако искате да зареждате трети смартфон чрез кабел.

Джаджата обаче си има и минуси, като те са основно два. Първият е, че тя не поддържа wireless fast charging, или безжично бързо зареждане. LXORY поддържа 5W зареждане, докато телефоните на Apple и Samsung изискват съответно 7,5W и 9W.

Вторият минус засяга Lightning порта. Макар компанията да е поместила такъв в устройството си, аксесоарът не е сертифициран като официален такъв от Apple. Това може да значи, че качеството на самия продукт може да не е много високо. И все пак, за 28 долара това изглежда добра сделка ако искате да ползвате безжично зареждане.