Android-5.0-Lollipop-Bugdroid

Повечето производители вече пуснаха ъпдейт до Android Lollipop за своите устройства, но каква част от потребителите всъщност се радват на новата версия на операционната система на Google? Компанията публикува данните за април в скорошен доклад, разкривайки, че Lollipop е на едва 5.4% от Android устройствата в световен мащаб. Това е пет месеца, след като тя беше пусната от гиганта.

Това число, разбира се, трябва да расте, особено след като повечето компании работят по пускането на актуализация до Android 5.0. Sony е пример за това как не само хай-енд устройствата на компанията ще се радват на софтуера. Повечето флагмани вече имат Lollipop, като може би основно те допринасят за тези проценти. Не бива да забравяме, че предложенията от тази година Galaxy S6, S6 Edge и HTC One M9 също дойдоxа директно с новата версия на операционната система, а през април очакваме и LG G4.

Останалият дял принадлежи на KitKat и Jelly Bean, на които принадлежат над 80%. Дори Gingerbread все още държи процент и то дори повече от Lollipop –  6.4% от всички Android устройства. Всички данни може да видите в графиките по-долу.

Android-version-distribution Android-version-distribution-2

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS