livecoding

livecoding

Livecoding.tv е нов стартъп, който беше пуснат официално от днес. Целта му е да помогне на младши програмисти да се развият в своето обучение чрез помощ на живо. Livecoding дава възможност на участниците да показват в реално време своята разработка и по този начин да се следи процеса на работа.

На практика с платформата може да се отстранят евентуалните проблеми още по време на въвеждането на основите на кода. Това позволява не само по-гъвкавото създаване на качествен код, но и работа в екип по даден проект, независимо от местоположението.
Както много други подобни мрежи, и тук се работи на принципа на създаване на профили и възможност за преглед на активния поток. Потребителите могат да бъдат последвани и при всяко започване на интерактивен стрийм се появяват уведомителни съобщения.

За професионалистите Livecoding може да е много полезен при набиране на потребители, които да работят по изчистването на грешки в техните продукти, както и за ефективното получаване на адекватна обратна връзка по заложената функционалност. За хората с по-малко опит платформата е осигурила богато наличие на примери и наръчници, но най-добрият начин е гледането на някои активен стрийм, където в реално време се обяснява всичко на зрителите.

Начинаещите могат да публикуват своите кодове и да излъчват собствена си разработка с цел да поискат съвет от другите потребителите за това как да решат проблеми. Платформата не се ограничава само до програмирането. Един програмист я е използвал като инструмент за създаване на работещ 3D принтер, а други за създаване на музика.

Създателите на Livecoding смятат, че този вид обучение със сигурност има своите силни предимства и е ключово за развитието на образованието в бъдеще. За момента услугата е безплатна за ползване.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS