В ерата на големите смартфони с всякакви функционалности е трудно да се докажеш като производител на нещо, което няма да предостави на клиентите и половината от това, което те могат да вършат с някой умен телефон с Android. За това и компанията Light се е обърнала към потенциалните си клиенти през платформата Kickstarter и иска да ви представи Light Phone.

Light Phone е нещо наистина нестандартно. Мотото им е „Phone away from phone“ и това загатва функцията му. С тази джаджа, голяма колкото кредитна карта, можете да ходите навсякъде и да получавате обаждания. Точно така, функциите му включват тези на най-старите GSM апарати – обаждания и това е. Без съобщения, без приложения, без нищо. Light Phone иска да ви отдалечи от еднаквото ежедневие и рутината ви, като не ви лишава от комуникация с вашите близки. Разбира се, тук не говорим за основно утройство, което да ползвате постоянно. Light Phone е просто ,както се казва резервен вариант. Смартфонът ви може да остане в апартамента ви, като обажданията на него да се пренасочват към бялата джаджа у вас.

Това, което ще получите при покупка на Light Phone е LED дисплей с точкова матрица, USB порт за зареждане, бутони за набиране, наподобяващи тъчскрийн и място за SIM карта. Разбира се, не е задължително да поставяте своя такава в него – можете да ползвате вградената, която ще ви предостави 500 минути. На цената от 100 долара може би покупката на Light Phone няма да прозвучи рентабилно на много хора, но замислете се – за по-малко пари можете да си вземете телефон, който да върши повече от това и пак да действа като допълнително устройство. Ще трябва обаче да инвестирате пари за SIM карта, пък и със сигурност по-евтиното устройство няма да може да се събере в портмонето ви, нали?

При всички положения, Light Phone изглежда един интересен продукт, който може да се реализира като първия телефон на вашето дете, да речем. Защо не?

« THE LIGHT PHONE – Kickstarter »

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS