Колкото и да са хубави новите смартфони от Google, то те не са водоустойчиви, както много от нас биха искали. В индустрия, в която вече почти всеки прави такъв тип смартфони, това е малко разочароващо. Google Pixel и Google Pixel XL са IP53 сертифицирани, което ще рече, че са прахоустойчиви и издържат на леко напръскване с вода (“напръскване с вода под всякакъв ъгъл до 60 градуса спрямо вертикалата, не трябва да има вредно въздействие”).

И така, какво да правим ако искаме нашият нов Pixel да бъде водо и удароустойчив? Ще си поръчаме новите калъфи от LifeProof, ето какво! Компанията разработчик на висок клас калъфи сподели, че заедно с Verizon пуска такива за Pixel и Pixel XL (на снимката по-горе), които ще бъдат водо, прахо и удароустойчиви. С тях смартфонът ще може да издържа до два метра под водата, както и на изпускане от два метра височина.

Още не е ясно каква ще е цената на LifeProof калъфите, нито кога ще излязат на пазара. Дано обаче имаме възможност да ги поръчваме и в България, защото това ще спаси много хора от проблемите на намокрения смартфон…

А вие какво мислите? Бихте ли си взели такъв тип калъф? Добре ли ви изглежда?