LG V10 беше наличен само в няколко европейски държави, докато наследникът му V20 изобщо не беше представен в Европа. Тази година това може да се промени, тъй като очакваме LG V30 да бъде представен на 31 август. На всичкото отгоре премиерата ще бъде не къде да е, а по време на IFA в Берлин.

LG официално са разпратили прессъобщения с покани за датата 31 август в Берлин. Никъде не се споменава LG V30, но е логично да става въпрос за този смарфтон, тъй като по това време през годината корейците представят точно него.

Предвид факта, че V30 ще бъде представен на IFA, би било изключително странно и невероятно смартфонът да не излезе в продажба на територията на Европа. Експертът Faryaab Sheikh дори твърди, че има информация от вътрешни източници, доказваща разпространениено на V30 на европейския пазар.

Напомняме — за LG V30 се предполага, че няма да притежава втори дисплей. Вариантът е той да бъде с 18:9 FullVision дисплей както при LG G6, или пък да има допълнително дисплей пространство под плъзгащ се панел. Чакаме датата 31 август с нетърпение!