Лято е и всички смартфон компании се борят потребителите да бъдат снабдявани с възможно най-малко изтекла информация преди официалните премиери на новите им флагмани. Сред тези компании е и LG. LG V30 ще бъде представен на 31 август по време на IFA в Берлин. Компанията обаче държи да знаем, че това, с което ще се отличи техният продукт е камерата. V30 ще бъде първият телефон с възможност за разширение на бледната до f/1.6. Това позволява да влезе до 25% повече светлина, отколкото f/1.8 като при iPhone 7. Освен това, вътрешната конструкция на камерата ще включва стъклени лещи, благодарене на които ще могат да се правят по-резки снимки.

Все още не е ясно дали и двете камери на новото LG ще са оборудвани толкова, но определено LG залага за пореден път на камерата. Това, което трябва да направят от LG обаче е да подобрят дизайна, който беше доста тромав миналата година на V20. Другото, което знаем за скороизлизащия флагман е, че V30 физически ще бъде по-малък от своя предшественик, но ще си бъде със същия 6-инчов OLED дисплей. Съотношението му е 2:1, както на LG G6 и е с 2880х1440 резолюция.

Едно от подобренията, които са направили LG е намаляването на ъгъла на широкоъгълната камера на V30. Ефектът „рибешко око“, който се получаваше поради наличието на по-голям ъгъл, не беше никак приятен, но LG сега твърдят, че подобен проблем няма да има.