Според нов ексклузивен доклад на Android Authority, LG зарязват идеята за втория дисплей при предстоящия LG V30. От сайта се позовават на информация на неназован вътрешен източник, който твърди, че LG ще представят втория си флагман за тази година без наличието на втори дисплей. Напомняме, че това беше отличителната черта на LG V10 и наследникът му от миналата година V20.

Вместо втори дисплей, V30 ще разчита на „плаваща лента“, която ще показва бързо достъпна информация, като под това най-вероятно се разбират и нотификации. Какво обаче представлява тази плаваща лента, все още не е ясно.

Интересното при спецификациите е, че V30 ще дойде с 6-инчон QHD+ (1440 x 2880) OLED дисплей тип FullVision. FullVision, както най-вероятно си спомняте, е типът дисплей, който използва LG G6 — с отношение на страните 18:9 и много тънки безели.

Още, LG V30 ще поддържа HDR 10 и Google Daydream, като ще продължи да предлага премиум аудио преживяване с Quad DAC. Говори се също и за партньорство с Bang & Olufsen, но само в някои региони. Разбира се, IP68 защитата също ще бъде налична.

Очакваме LG да представят V30 на 31 август, като предварителните поръчки трябва да започнат на 17 септември. Премиерата на пазара за цял свят се очаква на 28 септември.