LG_KizON_02

Притеснението какво се случва с детето ти, когато не ти е пред очите, е едно от най-честите състояния на родителите – особено ако наследниците им са сред по-палавите. LG KizON, новото носимо устройство на корейската компания, има за цел да донесе спокойствие на майките и татковците.

Гривната, представена от LG днес, е предназначена за носене от деца в предучилищна и начална училищна възраст. Благодарение на GPS сензор и WiFi тя предоставя на родителите възможност постоянно да следят местонахождението на малчуганите на своя смартфон или таблет.

Устройството притежава и още една много полезна функция – One Step Direct Call, която позволява на родителите лесно да комуникират с детето си. Чрез специален бутон на LG KizON малките могат директно да набират запаметен номер (например този на мама или татко), като номерът може да се сменя от всяко мобилно устройство с Android 4.1 или следваща версия на операционната система.

Още по-хубавото е, че и родителите могат да се обаждат на детето си, което носи гривната, и ако до 10 секунди след позвъняване от предварително запаметен номер няма отговор, LG KizON автоматично ще осъществи връзка, така че родителите ще чуят какво се случва около наследника им благодарение на вграден микрофон.

Батерията на гривната издържа 36 часа, а родителите ще получават нотификация, когато има нужда от зареждане. Устройството е изработено от специални еко материали, които са водуостойчиви, и ще се предлага в три цвята – розово, синьо и зелено. LG KizON ще направи премиерата си на пазара в Южна Корея утре, а след това ще бъде разпространена и в Европа и Северна Америка. Засега цената все още не е оповестена.

Сподели
Предишна страницаВизуалните ефекти в Game of Thrones
Следваща страницаЛетище, превърнато в космическа база от Star Wars
От години работи в сферата на медиите, рекламата и маркетинга. Интересува се от всичко ново, любопитно и креативно, както и от начина, по който динамичните промени и развитието на технологиите в съвременния свят се отразяват на хората.