Едва ли има хора, на които им е приятно да ги хапят комари. LG знаят това и явно са решили да имплементират този факт в най-новия си смартфон от нисък клас и така да създадат нова ниша — LG K7i е телефон с вграден репелент срещу комари.

За да се бори срещу ухапванията от малките гадинки, K7i има вграден ултразвуков излъчвател, който според информацията би трябвало да държи комарите надалеч. LG наричат функцията Mosquito Away, като компанията и преди я е вграждала в свои устройства — телевизори и климатици.

LG K7i идва с 5-инчов дисплей с резолюция 1280 x 720 пиксела, 2500 mAh батерия, четириядрен процесор с тактова честота 1.4 GHz и 2GB RAM. Вътрешната памет е 16GB, като има възможност за увеличаване чрез microSD карта. Основната камера е 8-мегапиксела, а предната — 5MP. Като за финал, K7i идва с поостарялата версия на операционната система Android 6.0 Marshmallow.

Цената на устройството в Индия ще бъде около 121 долара.

Важно е да отбележим обаче, че според BBC, ултразвуковите репеленти срещу комари не работят. Проучването на медията показва, че цели десет изследвания не намират ефективност в този тип отблъскващи апарати срещу насекоми. Те “нямат никакъв ефект срещу ухапвания от комари” и “не трябва да бъдат препоръчвани или използвани”. Така че преценете сами дали LG K7i си заслужава.

1 коментар

  1. Ако ме ухапе комар може ли да предявя рекламация?

Comments are closed.