LG Electronics коренно промени сектора на домашните прахосмукачки с пускането на една от първите роботизирани прахосмукачки в света. Инженерите на LG успешно разработват роботизирани уреди за домакинството, като тази година са създали именно HOM-BOT Turbo+, признат от престижната Robotics & Intelligent Systems Lab в Националния университет на Сеул (SNU), като най-интелигентната и доближаваща се до човешкото поведение прахосмукачка.

Роботите, не е необходимо да бъдат интелигентни. Те трябва да бъдат машини, способни да изпълняват прецизно нещата, за които са направени. Повечето от най-добрите роботизирани прахосмукачки днес притежават способността да учат. Въпреки това, не всички вакуумни роботи са в състояние да учат на едно и също когнитивно ниво.

Учените от университета са тествали роботизирани прахосмукачки на водещите производители в индустрията, за да измерят тяхната интелигентност в три основни направления – възприятие, преценка и действие. HOM-BOT Turbo+, както се досещате, постига най-високи оценки във всички категории.

Високата острота на възприятие и преценка на прахосмукачката на LG, значително са се подобрили с интегрирането на технологията LG DeepThinQ™ в най-новия модел. Това позволява на прахосмукачката да издигне интелигентността си от ниво “маймуна”, измерено преди две години, на ниво “дете” при модела HOM-BOT Turbo+.

Това, което отличава LG HOM-BOT Turbo+ с технология DeepThinQ, е способността да разпознава не само препятствията, планирайки самостоятелно най-ефективните си ходове в дома, но и способността да разпознава хора и животни, променяйки поведението си спрямо тях.

Когато прахосмукачката срещне човек докато е в режим на работа, тя изкачва колкото е необходимо, позволявайки на човека да се измести от пътя й. Съответно, срещайки по пътя си мебели или други неподвижни препятствия прахосмукачката на LG просто продължава да се движи и почиства около тях.

“В LG се гордеем с възможността да разработваме и усъвършенстваме не само най-добрите уреди, но и най-умните такива”, каза Сун Дъ-Хиун, президент на LG Electronics Home Appliance & Air Solutions Company. “Всичко това, което учим вкъщи, го прилагаме и в нашите най-нови роботи извън дома, като летищния робот, който вече влезе в експлоатация на международното летище Инчон.”