LG потвърдиха тази сутрин в блог пост, че основната камера на LG G6 ще бъде не само двойна, но и широкоъгълна. Това звучи прекрасно, но още по-хубаво звучи и като чуете точните ѝ спецификации. Освен предната камера, която ще има 100-градусово поле, имаме две основни камери, със 125-градусово такова. За разлика обаче от LG V20, който имаше 16 и 8-мегапикселови камери, и двете при тазгодишния флагман ще са с по 13-мегапикселови сензори.

Изглежда камерата на LG G6 ще се възползва и от необичайната големина на дисплея с отношение 18:9 — LG споделиха още, че камерата ще дойде с възможност да снима панорама и food mode, който променя наситеността на цветовете. Освен това специална функционалност ще може да разделя екрана на две 1:1 части, като на едната ще се вижда току-що направена квадратна снимка, докато се подготвяте за следващата.

В други новини, 9to5google са се сдобили с две нови снимки на LG G6, които отново потвърждават неговия дизайн. Заедно с тях блогът споделя и спецификации, като както обикновено няма информация от къде се знае всичко това и източниците са анонимни. Очакваме флагманът да дойде с 32GB вградена памет, място за microSD карта, батерия с капацитет 3200 mAh, 4GB RAM и процесор Qualcomm Snapdragon 821. Дисплеят, както знаем, е 5.7-инчов, а аудиото е quad-DAC, както при LG V20.

Снимките от 9to5google са по-долу. Премиерата на G6 наближава — ще видим устройството в началото на Световния мобилен конгрес (MWC) в Барселона, на 26 февруари.

lg-g6-leak-9to5google