LG вече раздава покани за MWC 2016, където ще бъде представен новият LG G5. И докато това се случи, в мрежата гъмжи от спекулации по адрес на новия флагман на компанията.

Според последната информация, LG G5 има шанс да е сред първите телфони за масовия потребител, който да предлага модулен корпус. Това ще е нещо наистина ново, защото до този момент нито един от големите брандове не се е наел да направи нещо подобно.

От примерната снимка, която имаме, може да се заключи, че явно долната част на телефона ще може да се маха. От там ще може да сменяте батерията, а отделните компоненти като аудио жака, USB порта и т.н. ще имат специален метод за скачане и разкачане към останалата част от хардуера. Говори се, че бутоните за звука също ще бъдат преместени от гърба и вече ще са на страничната рамка.

С това от LG ще се опитат да намалят дебелината, да запазят възможността да сменяме батерията и да предложат нещо различно, след като последните няколко модела не се отличават един от друг с нещо значително.