Продажбите на LG G4 и LG V10 не вървят добре, както в Корея, така и по света. На какво точно се дължи това, не бихме могли да кажем. Въпросът е кое и как ще помогне на компанията да стъпи на крака през следващата година. Според слухове, излезли от Naver, LG смятат да направят радикална промяна в дизайна на предстоящия LG G5. И по-точно – напълно възможно е той да бъде с изцяло метален и капсулован корпус.

Такава стъпка определено би направила G5 да изглежда много по-премиум от предишните модели в серията, но какво ще значи това за потребителите? LG в момента се славят като едва ли не единствената марка, която все още предоставя достъп до батерията, както и microSD слот на своите смартфони. Макар и слотът за карта да може да е наличен при затворено тяло, изваждащата се батерия със сигурност ще отпадне в такъв случай.

За сега не знаем нищо повече за LG G5 – нито за дизайна му, нито за неговите спецификации. Но трябва да се запитаме все пак – искаме ли капсуловано смартфон тяло без възможност за достъп до батерията? Ако ли не, то как биха могли LG да представят устройство с наистина премиум усещане?