Non-final-LG-G4-press-renders.jpg

В началото на март Джуно Чо, президент и изпълнителен директор на мобилното подразделение на LG Electronics, заяви че дългоочакваният G4 ще бъде коренно различен от G3 – флагманът ще дойде с промени в дизайна и значително подобрение на потребителското изживяване. Той не даде информация дали трябва да очакваме метал или пластмаса.

Виж още: Google продължава работата по Glass

Според източник, запознат с работата на LG, южнокорейската компания наистина иска да предложи повече „премиум“ дизайн за бъдещите си устройства, за да може да се бори със своите конкуренти, които използват основно метал за флагманите си. Наскоро се появиха слухове, че LG все пак се е спрялa на пластмаса за G4, защото все още не е готова да направи такава голяма промяна.

За щастие това не се отнася за спекулирания фаблет G4 Note, който ще бъде от съвсем нова линия и може да се окаже на върха на портфолиото на LG за тази година. По думите на Джун-хо, главен изпълнителен директор LG Electronics Mobile, новото устройство ще бъде дори по-висок клас от G4. Този модел най-вероятно ще бъде пряк конкурент на Galaxy Note 4 и ще се предлага със стилус, носещ името G Pen.