LG G3
LG G3

Въпреки надеждите на повечето потребители, в края на януари LG официално потвърди, че няма да представи G4 на Световния мобилен конгрес през месец март. „Ние пуснахме G3 през май миналата година, така че нямаме планове да обявим G4 на тазгодишния Мобилен конгрес и ще отделим повече време за усъвършенстване на новия телефон“, беше изявлението на компанията. Сега имаме малко повече информация за пускането на новия флагман, като според източник от LG, той ще бъде представен през април.

Виж още: Изтекоха характеристиките на нов модел от HTC – One M8i

Това най-вероятно е добър ход от страна на корейската компания, защото след по-малко от месец в Барселона ще станем свидетели на битката за внимание между топ устройствата на Samsung и HTC, които ще бъдат обявени в един и същи ден (1 март). С официално събитие през април светлините на прожекторите ще бъдат насочени изцяло към LG G4, a и така ще има почти година от представянето на предшественика G3. Не бива и да забравяме, че производителят вече има един хай-енд смартфон в портфолиото си за 2015 г. и това е LG G Flex 2, който беше обявен на CES 2015.

До момента слуховете са, че G4 може да бъде първият смартфон в 3К дисплей. Изтекли онлайн документи разкриха информация за ново устройство, което ще бъде с дисплей с резолюция от 1620 x 2880 пиксела, като неговото кодово име е LG-VS999 и се предполага, че става дума именно за G4. Според непотвърдена информация към спецификациите на смартфона още ще влизат осем-ядреният процесор Snapdragon 810, 3GB оперативна памет, Android 5.0 Lollipop и 16-мегапикселова камера.