LG-G3-Picture-9
LG G3

През последните няколко дни цялото внимание на медиите и потребителите беше насочено основно към новите флагмани Galaxy S6, S6 Edge и HTC One M9, но днес LG ни напомни, че има още един продукт, който трябва да очакваме с нетърпение тази година. Разбира се, става дума за LG G4, наследникът на G3, за който вече имаме малко повече информация.

Виж още: Ето защо HTC One M9 е с дизайна на M8

Днес Джуно Чо, президент и изпълнителен директор на LG Electronics Mobile Communications Company, заяви, че G4 ще бъде коренно различен от G3 – флагманът ще дойде с промени в дизайна и значително подобрение на потребителското изживяване. Също така трябва да очакваме метално тяло, което ще го направи още по-сериозен конкурент на останалите топ модели на пазара. Това не е всичко. G4 в крайна сметка може да не дойде със Snapdragon 810, а с процесора на LG, което съвпада с по-ранните слухове. Очевидно не само Samsung иска да заложи на собсвеното си производство, изоставяйки Qualcomm.

Джуно заяви, че LG G4 ще бъде представен след обявяването на LG UX 4.0, което означава, че има вероятност да го видим още следващия месец. Директорът също така разкри, че LG е впечатлена от новия флагман на Samsung и хардуерът, който го захранва и се надява G4 да бъде също толкова впечатляващо устройство. „Samsung свърши много добра работа с Galaxy S6. Вярвам, че нашият G4 също ще бъде добър. С по-високите очаквания LG влюжи много ресурси в G4“, са думите на Джуно. Той добави, че корейската компания ще се стреми да бъде третият по големина производител на смартфони в света, базирайки се на продажбите, за 2015 г. Миналата година това място беше извоювано от Xiaomi.