LG G3

LG G3

След всички спекулации за дебюта на LG G3, поканите за грандиозното между континентално събитие вече са факт. Компанията ще представи своя нов флагман на 27 май в Сан Франциско, Ню Йорк и Лондон и на 28 май в Сеул, Сингапур и Истанбул.

Слогънът на компанията гласи “To be simple is to be Great”, цитирайки великия Ралф Уолдо Емерсън и наблягайки на буквата “G”, за да ни насочи към устройството, което ще видим. Разбира се LG G3 не е посочен дословно, но след като корейският гигант потвърди, че той ще излезе на пазара през второто тримесечие, кое друго устройство би могло да заслужи такова мултинационално събитие?

От събраната до момента информация знаем, че LG G3 ще притежава 5.5-инчов QHD (2560×1440) дисплей, четириядрен процесор Snapdragon 801 с тактова честота от 2.5GHz, графичен ускорител Adreno 330, 3GB оперативна памет и 32GB вградена памет, а бутонът за регулиране на звука на задния капак ще се запази, макар и с нов, по-заоблен дизайн.

Можем само да се надяваме заедно с него да видим и умния часовник на корейския гигант – G Watch, който ще работи с Android Wear и чието име също започва с G. Месецът едва започва, а събитието е насрочено за края му, което означава, че сигурно до тогава ще имаме повече информация за LG G3 и може би дори негови снимки.

LG G3 безспорно е един от най-очакваните модели тази година, а премиерата му след двата основни конкурента в лицето на Samsung Galaxy S5 и HTC One M8, може би дава малко предимство на компанията, да се подготви добре и да избегне “детските болести” от които обикновено страдат повечето смартфони при своя дебют.