LG Electronics (LG) представи първия си “компактен”смартфон от G серията, който в началото на май месец ще бъде в търговската мрежаи в България. G2 Mini бе представен за първи път през февруари на световния конгрес за мобилни технологии Mobile World Congress в Барселона. Той съчетаваизключителен дизайн с премиум UX функциите на първокласния модел LG G2 в по-малък размер. G2 Mini е най-малкия смартфон от G серията на LG и продължава наследството от новаторски дизайн на Rear Key и минималистичния стил, първо въведени в LG G2. 4,7-инчовият IPS дисплей и  and 2,440mAh батерия допълват мощния четири-ядренпроцесор и операционната система Android 4.4 KitKat OS за цялостно мултимедийно преживяване. G2 Mini се предлага във версии LTE и 3G и е перфектното устройство за клиенти, които искат да закупят по-висок клас телефон от средния сегмент или по-нов модел смартфон.

G2 Mini се предлага с функцията KnockCode™, която дава възможност на потребителите да включат и отключат техните LG смартфоничрез „потупване“ на персонализиран модел върху дисплея на телефона. Knock Code™ предлага по-висока надеждност, тъй като схемата за отключване може да се състои от поредица от две до осем натискания, което създава повече от 80,000 възможни комбинациии. Knock Code™ може да бъде въведен на която и да е област от дисплея и това улеснява работата с една ръка.

В България G2 Mini се предлага във вариант 3G LTE, една SIM карта и две цветови опции – титаниево черно и лунно бяло. LG G2 мини в момента е един от моделите с най-добро съотношение между цена и функционалност в средния сегмент смартфони.

Спецификация:

–          Чипсет:  1.2 GHz Qualcomm Quad-Core MSM8926 (LTE) / MSM8226 (3G)1.7GHz Nvidia Quad Core Tegra 4i (версия LATAM LTE)

–          Дисплей: 4.7-инчов qHD IPS (960 x 540)

–          Памет: 8GB eMMC / 1GB RAM / Слот за SD карта

–          Камера: Задна 8.0MP / 13.0MP (версия LATAMLTE) / Предна 1.3MP

–          Батерия: 2,440mAh (сменяема)

–          Операционна система: Android 4.4 KitKat

–          Размер: 129.6 x 66.0 x 9.8mm

–          Тегло: 121g

–          Мрежа: Cat. 4 & VoLTE / Cat. 3(LATAM), HSPA+ 21Mbps (3G)

–          Свързаност: Bluetooth 4.0, WiFi (802.11 b/g/n), A-GPS

–          Цветове: Титаниево черно, Лунно бяло

–          Други: Knock CodeTM, Plug & Pop, Guest Mode, Clip Tray, Quick Window, и др.