VIVACOM започва предварително записване за новия флагман на LG – G2. Висококласният модел е част от “G” серията за премиум устройства на LG, насочени към революционни иновации и фокусиращи се главно върху потребителя. LG G2 ще дебютира в търговската мрежа на VIVACOM от другата седмица, като апаратът ще се предлага с подарък оригинален калъф за първите закупили модела. LG G2 ще се предлага на цена от 29.90 лв./месец с тарифната линия MaxiCall.

Смартфонът разполага с удобен, функционален и красив дизайн, чиито предни и странични бутони са преместени отзад с цел лесно боравене с една ръка, и притежава най-тънкия Full HD дисплей – 5.2“. 13-мегапикселовата му камера е предпазена от сапфирено стъкло и осигурява Full HD видеозапис при 60 fps и оптична стабилизация на изображението. Функциите Super Resolution и Multi-point AF улесняват допълнително фокусирането на образа.

LG G2 е първият телефон с 24 bit/192kHz Hi-Fi плейбек, възпроизвеждащ звук, сравним по качество с този в студио. Апаратът е снабден и с Audio Zoom – функционалност, която позволява на потребителите да увеличат специфичен аудио източник, като фокусират звука върху избран обект, докато записват видео.

Моделът оперира с Android OS, v4.2.2 Jelly Bean и идва със супермощния чипсет Snapdragon 800 на Qualcomm, както и с впечатляващи хардуерни характеристики: четириядрен процесор с работна честота 2.3Ghz, 2GB RAM, 16 GB вградена памет и NFC. Снабден е и с допълнителна Graphic RAM (GRAM) памет, която намалява разхода на енергия с до 26%, и 3000 mAh батерия.

Няколко интересни софтуерни решения включват Guest Mode, позволяваща на собствениците му да използват двa различни начални екрана с различни настройки и предварително зададени приложения, функцията Answer Me, с която автоматично приемаме разговор при вдигане на телефона към ухото, и приложението KnockON, което позволява включването на телефона с двойно потупване върху екрана. За лесното боравене с няколко приложения едновременно се грижи функцията Slide Aside, която позволява превключването между приложенията с жест с три пръста.