Камера

Един от елементите, при който се усеща, че е наблегнато доста в G2 е и камерата. Този път от LG ни изненадаха много приятно с една наистина подобрена камера не само в качество на изображенията, но и с функциите. Казано в цифри, тя е 13-мегапикселова, което не е най-важното, но трябва да го отбележим. Притежава LED светкавица, авто фокус, Geo-тагване, фокус с докосване, едновременен запис на видео и изображение, както и HDR и два вида Panorama режими. Записва видео на 1080p с 60 кадъра в секунда, предната камера е цели 2.1 МР. При видео може да включите опцията Audio Zoom, с което записа на звук ще се фокусира към избрания от вас обект. С функции като Super Resolution и Multi-point AF ще може да запазим всичко на фокус.

Може да разгледате и различните режими на камерата за видео и снимки, както и обясненията към тях.

След всички тестове, които направихме, спокойно можем да кажем, че тя надхвърли очакванията ни. Цветовете са много приятни и точни, а динамиката на кадъра е плавна. Дори при директна слънчева светлина камерата успява да улови детайл и в тъмните участъци. Снимките са рязки по цялата дължина на кадъра. Дори можем да кажем че има едно много приятно боке.

Основното предимство на тази камера е, че има оптичната стабилизация, която прави много по-лесно заснемането на динамично видео. За да придобиете по-ясна представа на какъв принцип работи тя, може да ви дадем пример с главата на кокошката. Така и LG обясниха, с едно от последните си рекламни видеа как работи тази технология. Наистина с наличието и снимките и записа на видео са с много по-добро качество от останалите телефони на пазара, които я нямат. Друг смартфон, който също притежава OIS е HTC One, който се представя една идея по-добре от LG G2, когато заговорим за стабилизация. При видео се забелязва доста често телефонът да губи фокус и малко да се затормозява. При преместване на камерата трябва да я оставите за около секунда да е неподвижна, за да даде всички отново на кадър.

Снимки от камерата на LG G2 може да намерите в Google Plus страницата ни, където е и целия албум със снимки на телефона.

На слаба светлина камерата на LG G2 също ни изненада. Лично аз очаквах загуба на детайл и доста силен шум. При различните режими се забелязва разлика в качеството, като при HDR на тъмно снимките излизат най-лошо.