LG-g2-Pic

Международната версия на LG G2 най-накрая получи официален ъпдейт до Android 4.4 KitKat. Новият софтуер може да се свали OTA (over-the-air) от самото устройство. Корейската версия на G2 получи последната версия на операционната система още през декември миналата година, а версията за американския оператор AT&T получи ъпдейта през февруари.

Новият софтуер ще бъде пускан на етапи, като до няколко седмици ще бъде наличен за всички устройства. Освен стандартните за Android 4.4 KitKat подобрения в живота на батерията и производителността на смартфона, някой от уникалните функции за G2 като “Knock On” също ще бъдат обновени.

А ето и пълния списък на подобренията:

  • Обновен потребителски интерфейс. Последната версия на Android включва подобрения като рестилизирани статус и навигационни ленти, нов режим на цял екран и подобрения в сигурността на устройството.
  • Подобрена ефективност на батерията. Животът на батерията е удължен при стандартна употреба, като има добавен и нов режим за пестене на батерия.
  • По-добра производителност. Благодарение на новия софтуер приложенията се зареждат с до 17% по-бързо, а с помощта на новия “Chromium engine” браузването в Интеренет е по-гладко
  • Принтиране в облака. Наличието на Google Cloud Printer позволява изпращането на документи за печат чрез WiFi или Bluetooth връзка до принтери, които поддържат технологията.
  • Подобрена “Knock On” функция. Времето за реакция на уникалната функция за отключване на екрана е значително подобрено.