Източник: The Verge
Източник: The Verge
Източник: The Verge

LG вече обяви своя нов умен часовник G Watch R, а преди броени часове за първи път показа устройството на живо пред посетителите на презентацията им по време на IFA.

Според корейската компания новото устройство е плод на месеци работа, проучвания и тестове, а не просто опит да изпреварят устройства като Moto 360. Изцяло кръглият 1.3-инчов P-OLED дисплей на G Watch R е първият по рода си в света – постижение, което наистина би отнело дори години лабораторни експериментни. Според LG компанията е отделила също толкова време и планиране на дизайна на устройството, който е вдъхновен от луксозни автомобили, скъпи часовници и други бижута.

Източник: The Verge
Източник: The Verge

От LG допълват, че бъдещето на носимите технологии с тяхната марка се крие именно в G Watch R, като тяхното първо устройство с Android Wear – G Watch, е почти забравено. Новият часовник е позициониран в най-високия ценови клас и ще струва повече от конкурентните продукти, но уникалният дизайн обосновава това. Каишката на часовника е направена от телешка кожа, а благодарение на стандартния 22 мм размер може лесно да бъде подменена. Корпусът на часовника е изработен от качествена, неръждаема стомана. На задната част виждаме сензор за пулс и контактите за зареждане на устройството.

Източник: The Verge
Източник: The Verge

В хардуерно отношение имаме типично Android Wear устройство. Часовникът използва Snapdragon 400 (1.2 GHz) процесор, 512 MB рам и 4 GB основна памет. Батерията на LG G Watch R има капацитет от 410 mAh, което според компанията ще е достатъчно за два дни нормална употреба. 1.3-инчовият дисплей е с резолюция от 320 х 320, а OLED технологията му позволява специален режим, при който дисплеят е винаги „включен“, без това да се отразява драстично на батерията.

Продажбите на LG G Watch R ще започнат в началото на октомври.