LG G Watch

Ако си спомнят, поканата за официалното събитие на LG  на 27 май, включваше подчертана буква G в слогана си.

Разбира се всички погледи са насочени към бъдещия флагман на компанията LG G3, но само неговото име ли включва G? Разбира се, че не! LG G Watch, умният часовник на корейския гигант, също носи магическата буквичка в названието си.

Ако следваме логиката, то той също ще бъде представен на мултинационалното събитие, а в подкрепа на това вече имаме и скрийншот от сайта Unlocked Mobile, на който виждаме страницата за предварителни заявки на LG G Watch. Разбира се, все още няма цена, тъй като тя ще стане известна заедно с официалната премиера на устройството, но надписът Available Soon е красноречив.

LG G Watch

Както вече знаем, LG G Watch ще работи с персонализираната потребителска версия на операционната система на GoogleAndroid Wear, ще разполага с 1.65-инчов сензорен дисплей с резолюция 280х280 пиксела, 512 MB оперативна и 4GB вградена памет, ще бъде водо- и прахоустойчив и ще има два цветови варианта – черен и златист, на цена 199 евро.

С него LG ще влезе в пряка конкуренция с Moto 360, а същевременно ще осигури и един верен компаниьон на своя флагман G3. Не остана много време, само след три дни ще разберем дали предположенията ни са верни и какви изненади всъщност ни готви корейският гигант.

Вие очаквате ли с нетърпение LG G Watch и смятате ли, че вече е настъпил момента да си купите умен часовник?