След като разбрахме какво ще представлява LG G6, редно е да се запитаме и кога ще бъде неговата премиера. На този въпрос ни отговарят ETnews, цитирани от Android Authority. Според тях, корейците ще побързат да представят флагмана си преди конкуренцията от Samsung, за да засилят продажбите в първия месец.

При все, че Galaxy S8 най-вероятно ще излезе в средата на април, слухът за LG посочва 26 февруари като евентуална дата за премиерата на G6. Това е само ден преди официалния старт на Световния мобилен конгрес (MWC) в Барселона. Ако трябва да се доверим на ETNews, продажбите на LG G6 пък ще започнат по-малко от две седмици след това — на 10 март. Тази дата обаще ще важи за продажбите само в Южна Корея. Устройството ще излезе на пазара в останалия свят малко по-късно, като дата за това все още не се посочва.

За LG G6 знаем от официални източници, че ще дойде с 5.7-инчов QHD+ дисплей с отношение 18:9 и нов дизайн. Очакваме още поне 6GB RAM и новия процесор Qualcomm Snapdragon 835, голяма батерия и водоустойчивост.

Какво ще кажете? Очаквате ли LG G6? Бихте ли си купили новия флагман на компанията, ако си заслужава?