Изглежда LG ще спрат да използват LCD дисплеи и ще преминат към OLED. Това твърди нов доклад на корейската медия The Investor, в който се споменава, че първият OLED смартфон от LG ще бъде предстоящия LG V30.

Предвид, че LG V20 е ориентиран повече към медия-маниаците, но пък LG G6 също получи някои от функциите на първия, може би изборът на OLED дисплей за последователя е начин двата флагмана от тази година да бъдат разграничени. Все пак OLED технологията предлага по-наситени цветове и по-плътно черно.

Samsung отдавна използват OLED при своите смартфони, докато LCD дисплеи имат много други компании — LG, HTC, дори Apple. И все пак последните също би трябвало да представят OLED смартфон тази година. Google Pixel, който е конструиран от HTC пък, също е с OLED екран.

В доклада се споменава още, че LG ще разчитат на дъщерната си компания LG Display за производство на дисплеите. Те ще произвеждат и OLED дисплеи за китайски компании, които искат алтернативен от Samsung доставчик. LG V30 би трябвало да е първият от редица смартфони, които LG ще започне да предлага с OLED екран. Възможно е и G серията също да премине към тази технология.