На тазгодишния Mobile World Congress (MWC), LG Electronics (LG) ще покаже новата си серия смартфони на изгодни цени, представяйки среден клас устройства с функции и елементи на дизайна, с които обикновено разполагат само премиум моделите.

Четирите нови модела смартфони от среден клас на LG — Magna, Spirit, Leon и Joy — въплъщават в себе си визуалната философия на LG целяща подобрено изпълнение и потребителско преживяване без усилия, достигащи до все повече потребители.  Съчетавайки най-ценния хардуер с премиум елементите на дизайна и потребителското преживяване на LG, компанията е постигнала съвършения баланс между стил и ползваемост. Дисплеите на LG Magna и LG Spirit са създадени с мека извивка с радиус от 3000mm за по-елегантен профил.

ВИЖ ОЩЕ: Теленор предлага до 5000 национални минути и неограничени разговори в група с Резерв Про

Четирите устройства ще са налични в The LTE и 3G версии, в съответствие със стратегията на LG за разширяване на гамата от устройства, привлекателни за сегмента на масовия потребител с различни продукти за различните мрежи. LTE и 3G версиите на всеки модел имат почти идентични щрихи в дизайна, като LTE моделите имат метални задни панели, а 3G устройствата се отличават с изографисани пластмасови панели.

LG Magna, чието име идва от думата “ултимативен” на латински, има 5-инчов in-cell сензорен дисплей, който обикновено се предлага само при премиум смартфоните, както и Quad-Core процесор. С 8-мегапикселова основна камера и 5-мегапикселова предна камера, LG Magna е създаден с цел да снима висококачествени селфита. Водещата в класа си 2,540mAh батерия гарантира надеждността при работа с Magna през целият ден, дори при интензивна употреба.

LG Spirit, който въплътява духа на иновациите на LG, има 4.7-инчов in-cell сензорен дисплей и 8-мегапикселова камера. In-cell технологията кара телефона да изглежда по-тънък, като в същото време извлича максимума от площта на дисплея и минимизира частта на панелите. Приближавайки картината до екрана, in-cell дисплеите предлагат подобрена чувствителност и по-бързо разпознаване на допир, по-добра видимост на открито и по-чисти образи.

LG Leon, „лъв” на латински, има 4.5-инчов дисплей в компактно тяло с премиум вид. Най-малкият от групата, LG Joy, има 4-инчов дисплей и предлага истинско удоволствие в смартфон, който се побира във всеки джоб.

В новата серия в средния клас, LG прехвърля популярни свойства за потребителско преживяване, първоначално създадени за премиум моделите смартфони. Gesture Shot улеснява заснемането на страхотни селфита чрез лесно движение с ръка, което активира 3-секундно отброяване. Разстоянието, от което камерата засича движения, е увеличено на метър и половина, за да може да се използва функцията и с популярните селфи стикс за заснемане на селфи от по-голямо разстояние. Glance View, която бе представена за първи път при G Flex2, е функция, позволяваща на потребителите да получат бърз достъп до информация от типа на час, последни съобщения или пропуснати повиквания на екрана, дори когато дисплеят е изключен.

„Новата колекция LG смартфони в среден клас продължава нашето твърдо намерение да предлагаме невероятни смартфони на изгодни цени,” каза Джуно Чо, президент и изпълнителен директор на LG Electronics Mobile Communications Company. „За милиони потребители по света решаващият фактор за това кой смартфон да си купят не е нито колко е бърз, нито колко е голям, а именно – колко добре е балансиран. С нашите нови смартфони в средния клас все повече потребители ще се обърнат към LG за следващия си телефон.”

Новата серия на LG в средния клас ще започне да излиза на избрани световни пазари от тази седмица. Посетителите на MWC 2015 в Барселона ще могат да изпробват всички нови продукти на LG от първа ръка на щанда на  LG в Зала 3 (Hall 3) на Fira Gran Via.

 

LG Magna Спецификации:

 

Дисплей 5.0-инчов HD (294 ppi)
Процесор 1.2GHz или 1.3GHz Quad-Core*
Камера 8MP или 5MP* / 5MP
Памет 8GB / 1GB
Батерия 2,540mAh
Операционна система Android 5.0 Lollipop
Мрежа LTE Cat. 4 / HSPA+ 21Mbps
Размер 139.7 x 69.9 x 10.2mm

 

LG Spirit Спецификации:

 

Дисплей 4.7-инчов HD (312 ppi)
Процесор 1.2GHz или 1.3GHz Quad-Core*
Камера 8MP или 5MP* / 1MP
Памет 8GB / 1GB
Батерия 2,100mAh
Операционна система Android 5.0 Lollipop
Мрежа LTE Cat. 4 / HSPA+ 21Mbps
Размер 133.3 x 66.1 x 9.9mm

 

LG Leon Спецификации:

 

Дисплей 4.5-инчов FWVGA (220 ppi)
Процесор 1.2GHz или 1.3GHz Quad-Core*
Камера 8MP или 5MP* / VGA
Памет 8GB / 1GB
Батерия 1,900mAh
Операционна система Android 5.0 Lollipop
Мрежа LTE Cat. 4 / HSPA+ 21Mbps
Размер 129.9 x 64.9 x 10.9mm

 

 

LG Joy Спецификации:

 

Дисплей 4.0-инчов WVGA (233 ppi)
Процесор 1.2GHz Dual-Core
Камера 5MP / VGA
Памет 4GB / 512MB
Батерия Android 4.4 KitKat
Операционна система 1,900mAh
Мрежа LTE Cat. 4 / HSPA+ 21Mbps
Размер 122.7 x 64.0 x 11.9mm