LG-G3-camera

LG Electronics (LG) обяви, че многоочакваната нова версия на Android 5.0 Lollipop за G3 смартфони ще бъде пусната на българския пазар през четвъртото тримесечие на 2014 г. В последствие новият Lollipop ще бъде предложен и за други LG мобилни устройства.

Тази най-нова версия на Android OS предлага много подобрения, включително нов дизайн с допълнителна дълбочина, сенки и анимации. Уведомленията са подобрени с нов изглед и цветова схема и ще бъдат налични на новия заключен екран. Ще бъде предложена и нова функция за сигурност, която подсилва свързаността между устройствата и дава на потребителите възможност да отключват смартфоните си, когато са физически близо до предварително регистрирано Bluetooth устройство като например LG G Watch или G Watch R. Lollipop въвежда също и софтуера Android Runtime (ART), за да подобри производителността.

“LG е напълно ангажирана да предостави на потребителите най-доброто мобилно преживяване и за нас е първи приоритет да предоставим Android Lollipop на G3 потребителите възможно най-бързо,” каза д-р Джонг-сеок Парк, президент и изпълнителен директор на LG Electronics Mobile Communications Company. “Новите функции и подобрения в Android 5.0 ще въплътят изцяло ново потребителско преживяване в LG G3 и ще го направят още по-добър.” Допълнителни подробности, свързани с LG устройствата, които ще внедрят обновената версия на Lollipop, ще бъдат обявени в близко бъдеще.