lgdisneyifa

Тази седмица компанията LG беше принудена да обяснява защо умните й телевизори събират информация за потребителите, дори когато те са изключили функцията. Корейците признаха, че такъв “бъг” има и той ще бъде оправен със следващ ъпдейт.

По-рано тази седмица медиите гръмнаха с новината, че един собственик на Smart TV на LG е забелязал, че изключването на опцията “събиране на информация за гледанията” не върши никаква работа. Той открива, че телевизорът изпраща данни за гледаните канали, дори и имената на файловете, които се намират на флашките, сложени в устройството.

LG каза, че “проверява случая”, но ъпдейтът може да се забави заради разликата между моделите в различните държави.

Компанията обясни, че телевизорите й би трябвало да споделят информацията за навиците на гледане на телевизия, за да се подобрят следващите услуги, но ако потребителите я изключат от опциите, това трябва да се спазва.

Как коментираха от LG сканирането на файловете от USB? Те казват, че това е първият знак за все още необявена функция, която компанията планира да представи скоро. Функцията би трябвало да събира информация от интернет на базата на тази от USB, за да предложи на потребителите по-адекватно съдържание.

 

Вие как мислите? Това “бъг” ли е или LG шпионира потребителите си умишлено?